Necaz mare în fosta familie a lui Viorel Găman, bărbatul dispărut în Bucegi și găsit mort după trei luni

Dramă în familia părăsită de bărbatul care a murit în împrejurări inexplicabile în Munții Bucegi, în timp ce se ducea la întâlnire cu prietena pe care abia o cunoscuse. Femeia de care Viorel Găman divorțase stă de aproape două luni prin spitale din cauza unor grave probleme medicale. A picat pe capul ei grija înmormântării fostului soț, însă familia ei e prea săracă și necăjită în aceste momente.

Silviana Alexandrescu este de aproape două luni internată prin spitale iar acum este într-un centru de îngrijiri paliative din București, după o operație de extirpare a unei tumori la colon. I s-a pus pe suflet după ce a dispărut fostul ei bărbat, la care încă mai ținea, crede mama bolnavei.

Viorel Găman, fostul ei soț, a disparut în mod misterios în munții Bucegi, în luna iulie a acestui an. Abia la jumătatea lunii octombrie, trupul buzoianului a fost găsit de niște turiști, într-o râpă. Despre decesul lui Viorel Găman mare lucru nu se știe, decât că nu a fost o moarte violentă, prin cădere sau lovire.

Fiica lui are multe întrebări rămase încă fără un răspuns. ”Fata a fost și s-a interesat, a fost chemată la Bușteni unde i s-a spus că-i dă toate lucrurile pe care le-a găsit în momentul în care a fost înmormântat. Adică să aibă actul acela de deces. Nu poate să îl obțină pentru că nu are cine să-l înmormânteze”, spune Silviana.

De când femeia de 42 de ani s-a îmbolnăvit și stă mai mult prin spitale, de copii are grijă bunica Artemia. În garsoniera din Buzău, care are doar 11 metri pătrați, trăiește cu greu fosta familie a lui Găman: fiica sa de 18 ani, un băiețel de 8 ani, cu mici probleme psihice și bunica acestora, care doarme pe jos din lipsa de spațiu.

”Copiii sunt cu mine și cu mama mea, într-o garsonieră confort 3 la Buzău. Trăim din pensia mamei mele și alocația copiilor. Mai important este să mă fac eu bine. Vreau să lupt măcar pentru copiii mei și să apuc să mă mai zbat în continuare pentru ei. Tot eu singură mă încurajez în sufletul meu”, spune Silviana de pe patul centrului pentru îngrijiri paliative din București.

De când Silviana e în spital, grav bolnavă, bunica are grijă de băiatul cu nevoi speciale. ”Copiii dorm în pat iar eu, jos, pe o saltea. Mănâncă icre cu sos de roșii, pentru că așa așa l-a obișnuit tatăl lui după ce a trecut la altă religie. Va fi greu cu spațiul după ce o să vină Silviana acasă, pentru că îi trebuie o cameră numai a ei”, spune Artemia Alexandrescu, de 67 de ani.

vlcsnap-2018-10-29-13h26m24s448
Bunica a mai avut o garsonieră în același bloc, la fel de mică, însă a vândut-o de curând cu doar 30.000 de lei, pentru a-i plăti fetei operațiile. O pensie de 600 de lei și alocațiile copiilor sunt toți banii familiei, din care foarte mulți merg pe tratamentele Silvianei.

Până în vară, mai intra în casă pensia alimentară de 200 de lei pentru fiecare copil, plătită de Viorel Găman. Dispariția lui a adus numai nu neajunsuri financiare, ci și îmbolnăvirea fostei soții, crede mama Silvianei. ”Ea nu a mai mâncat de când a dispărut el. Mă mințea în telefon că a făcut ciorbă, dar ea făcea pentru fată iar ea nu mânca. Ea a suferit de când a rămas singură, cam de doi ani, dar se împăca cu gândul că fostul soț vine la băiat să îl vadă”, susține mama Silvianei.

Viața Silvianei și a copiilor ei s-a schimbat radical după ce fostul soț a trecut la o altă religie, crede bătrâna. Viorel avea altă atitudine în casă. De exemplu, spune fosta soacră, cerea mâncăruri fără carne la masă și dădea mai puțini bani în casă. ” ”Cu greu mai dădea un ban în casă, chiar dacă fata cerea, ăsta mic cerea. La întreținere a rămas o grămadă; i-a zis să plătească și el dar nu a plătit. Se ducea la muncă cu câțiva covrigei și asta era masa lui”, spune fosta soacră.

Ca și cum sărăcia, bolile și pierderea suferită nu ar fi fost de ajuns, fosta familie a lui Viorel Găman s-a pricopsit și cu grija aducerii rămășițelor pământești pentru îngropăciune. Aceștia sunt însă prea săraci pentru a face demersurile.

Boala Silvianei o condamnă să nu se mai poată ridica din pat. Are nevoie de un cărucior pe care nu și-l permite și de o locuință ceva mai spațioasă, în care să-și crească cei doi copii.

Urmărește-ne pe Google News