VIDEO A ajuns în fața trenului de pe ruta Nehoiașu – Buzău, după ce a tamponat un autoturism în spate

La numai un pas de o cumplită tragedie a fost, sâmbătă după-amiază, șoferul unui autoturism Dacia Sandero, autorul unui incident rutier pe raza satului Păltineni, orașul Nehoiu. Din cauza vitezei în curbă, acesta a lovit o Skoda parcată în afara drumului național 10, după care a ajuns pe calea ferată cu câteva minute înainte ca o garnitură de pe ruta Nehoiașu – Buzău să treacă prin zonă.

Martorii susțin că șoferul Daciei Sandero, un bărbat de aproximativ 60 de ani, care circula dinspre Buzău spre Nehoiu, nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat în autoturismul parcat lângă șosea după care a ajuns pe linia ferată unde a rămas înțepenită.

S-a întâmplat chiar înainte ca o cursă locală să treacă prin zonă. Din fericire, mecanicul locomotivei care se apropia de autoturism a observat de la distanță obstacolul și a încetinit înainte ca linia să fie eliberată.

Mai mulți localnici din Păltineni și șoferi au sărit să mute mașina de pe calea ferată. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, în Skoda parcată lângă șosea nefiind vreo persoană. (Viorel Tomuța / Nehoiu)

Tot sâmbătă, un accident rutier a avut loc pe DN2 E 85, între localitățile Limpezis și Mihăilești, coliziune față spate între două autoturisme pe sensul de mers Bucuresti-Buzău.

În urma impactului dintre cele două mașini au fost răniți ambii șoferi, precum și alte trei persoane, din ambele autovehicule.