Infractorul care a fugit în timpul unei reconstituiri a fost prins și ”penalizat” deja cu 30 de zile de arest

Tânărul de 18 ani, din satul Zorești, care luni a dispărut dintre polițiștii care îl însoțeau la o reconstituire, a fost prins miercuri după-amiază într-o locuință din comuna Berca. Atunci când a fugit, Florian Rădulescu nu era pus sub învinuire şi nici reţinut. În cursul zilei de joi, a primit 30 de zile de arest.

Florian Rădulescu este bănuit de furturi cu un prejudiciu total estimat la aproximativ 4.000 de lei. El a fost depistat într-o locuință pe raza comunei Berca, unde se ascundea de aproape două zile.

Potrivit Poliției, în ziua de 24 octombrie, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au luat măsura reţinerii împotriva tânărului în vârstă de 18 ani, din localitatea Zoreşti, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de furt calificat.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 8 – 22 octombrie, în special pe timp de noapte, ar fi comis şapte furturi din locuinţe, cu un prejudiciu a cărui valoare totală a fost estimată la 4.000 de lei”, spun polițiștii.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive. Aseară a fost reținut pentru 24 de ore iar în cursul zilei de joi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca desfăşoară în continuare activităţi pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzelor şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.