Sancțiuni usturătoare pentru molozul depozitat pe domeniul public

Buzoienii care decid să își renoveze locuința sau să construiască ori să demoleze o casă trebuie să fie atenți unde lasă molozul sau materialele folosite pentru renovarea locuinței. În caz contrar, riscă sancțiuni usturătoare. Au pățit-o, zilele trecute, mai mulți cetățeni care au fost amendați de către polițiștii pentru că au uitat să ridice molozul de pe domeniul public.

Zeci de controale demarate de polițiștii locali din Buzau, în ultimele zile, au vizat resturile de ciment, moloz, balastul sau lemnele depozitate în fața curților. Cum toate acestea trebuie să fie colectate și transportate în anumite condiții, nicidecum abandonate la colț de stradă ori la containere, amenzile au curs pe bandă rulantă. Au fost constatate 31 de contravenții, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 31.000 lei.

Molozul și orice alt deșeu rezultat în urma unor lucrări de construcții poate fi ridicat, la cerere, de către un operator de salubritate. Potrivit legii, ocuparea domeniului public cu material de construcții poate atrage amenzi între 1.000 si 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 1.500 si 2.500 lei, pentru persoane juridice.