Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, în ședință festivă la Alba Iulia

Membrii comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților s-au întâlnit joi la Alba Iulia., într-un cadru festiv, dedicat Centenarului Marii Uniri. Ședința și-a păstrat caracterul oficial de lucru, pe ordinea de zi aflându-se în dezbatere două proiecte legislative, cel privind instituirea zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc și proiectul privind aprobarea ordonanței de urgență pentru modificarea legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Pe lângă cele două proiecte legislative, s-a discutat și analizat situația privind accesarea fondurilor europene și naționale pentru agricultură și dezvoltare rurală, lucrările de îmbunătățiri funciare în județul Alba, situația Zonei montane și situația privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere.
„Consider că sedințele susținute în teritoriu sunt o modalitate foarte bună pentru ca membrii comisiei să se consulte cu cei direct vizați de efectele deciziilor parlamentarilor. Buzău a fost prima gazdă a acestor ședințe organizate într-un alt context decât cel al Palatului Parlamentului din acest legislativ, inițiativă care a avut o foarte mare apreciere din partea tuturor participanților, și vom continua să facem acest lucru pentru ca deciziile noastre să reprezinte cât mai bine interesele cetățenilor.” a precizat vicepreședintele Conisiei pentru agricultură, deputatul PSD de Buzău, Dănuț Păle.

sedinta alba 4

Alături de membrii comisiei, din care face parte  și deputatul PSD de Buzău, Dănuț Păle, au fos prezenți Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, Geronimo Brănescu, Președinte A.N.S.V.S.A., Sorin Rosu-Mareș, secretar de stat în cadrul MADR, împreună cu echipa sa de la A.F.I.R., A.N.I.F., A.P.I.A. și A.Z.M., atât de la nivel central, cât și de la nivelul Județului Alba. „Am ales să dezbatem ordinea de zi care conține raportul privitor la proiectul de Lege privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc, componente fundamentale ale tradiției românești, într-unul din locurile care reprezintă cel mai bine identitatea națională. Cu această ocazie am vizitat cea mai mare plantație viticolă din România și am aflat direct de la cei care se ocupă cu producția de vin ce nevoi legislative au aceștia pentru ca vinurile românești să reprezinte din ce în ce mai mult o carte de vizită a țării noastre pe plan international iar tradiția viticulturii să continue să se dezvolte odată cu noile tendințe în domeniu.” a mai adăugat deputatul PSD de Buzău, doctorul Dănuț Păle.

sedinta alba 3

După ședință, membrii comisiei au asistat la schimbarea gărzii în Cetatea Alba Carolina, una din principalele atracții turistice ale orașului Alba Iulia.