Piloți pentru stabilizarea versantului, soluția pentru refacerea DN 10, la Măgura

Lucrările de consolidare și reparare a drumului național 10, Buzău – Brașov, sunt în toi la kilometrul 26+830, unde o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an ca urmare a ploilor abundente a dus la distrugerea carosabilului pe o porțiune de câteva zeci de metri, pe sensul de mers Buzău-Brașov. Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat luni șantierul din Măgura.

În perioada următoare, aici vor avea loc lucrări de consolidare și reparare constând în execuția unui zid de sprijin din piloți forați pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, execuția de șanțuri, rigole și drenuri și refacerea carosabilului, acostamentului și parapetului de protecție în porțiunea afectată.

Până în acest moment, firma de construcții autorizată să execute în regim de urgență lucrarea de la Măgura, cea care, în 2014, a realizat și copertina de beton pentru protecția DN 10 în amonte de barajul de la Siriu, a efectuat umplerea cu balast și aducerea la cota inițială a benzii de circulație surpată în primăvară și forarea a două dintre cele 21 de găuri pentru piloții de stabilizare.

44675147_2208182042787256_8853820161510080512_n

În cadrul unei ședințe la care au fost convocați săptămâna trecută de prefectul Carmen Ichim, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București și ai firmei de construcții au apreciat că reparațiile pe DN 10 la km 26+830 s-ar putea încheia în aproximativ 2 luni, adică până în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pe durata proiectului, circulația în zonă se va desfășura alternativ pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor.

Urmărește-ne pe Google News