Liceenii din Buzău, provocați de Muzeul Județean la un concurs pe tema Unirii de la 1918. Câștigătorii vor fi de Ziua Națională în Alba Iulia

Muzeul Județean Buzău anunță organizarea concursului Istoria Unirii de la 1918, destinat elevilor de liceu din județul Buzău. Câștigătorii vor beneficia de excursii la Alba Iulia în perioada sărbătoririi Zilei Naționale a României.

În Anul Centenar, toate acțiunile muzeului s-au defășurat sub egida acestui eveniment de mare importanță națională. Acum, reprezentanții instituției cu sediul pe Bulevardul Bălcescu doresc să accentueze latura cultural-educativă dedicată Marii Uniri de la 1918.

În contextul organizării unor multiple activități la nivel național dedicate acestui moment, vor fi organizate și unele activități tematice, cu impact local sau regional.

Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Clubul Rotary Buzău, sub egida Consiliului Județean Buzău, propune o astfel de activitate având un dublu scop final.

Prin organizarea concursului Istoria Unirii de la 1918, inițiatorii lui urmăresc aprofundarea de către generația centenară a istoriei Marii Uniri de la 1918 la un nivel mult peste ceea ce cuprinde programa școlară și participarea gratuită a unor elevi buzoieni din ciclul liceal la un moment unic în viață, și anume la activitățile organizate de către autorități la Alba Iulia, în data de 1 Decembrie 2018.

La concurs se pot înscrie elevii din ciclul liceal de pe teritoriul județului Buzău. Aceștia vor participa individual, cu lucrări ce vor fi realizate sub coordonarea unui cadru didactic, specializarea istorie.

Premiile I, II și III constau în excursii la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie 2018, cu transport, cazare, mic dejun și acces în zona zero la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, și premii în cărți oferite de către organizatori.

Mențiunile 1, 2 și 3 vor primi premii în cărți de la organizatori și acces gratuit la colecțiile de bază ale Muzeului Județean Buzău și colecțiile externe, pe toată perioada lunii Decembrie 2018.

Regulamentul de participare și temele propuse se găsesc pe site-ul Muzeului Județean Buzău, la adresa www.muzeubuzau.ro.

Urmărește-ne pe Google News