Acțiune „5S Public”, în cadrul Programului „Educație KAIZEN™ pentru România”, la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu”

Institutul Kaizen România și Asociația Kaizen Manager Club, împreună cu Primăria Municipiului Buzău organizează o nouă ediție a Acțiunii “5S Public”, în cadrul Programului ”Educație KAIZEN™ pentru România”, la Liceul Tehnologic “Costin Nenițescu” din Buzău. Demarate în 2011, aceste acțiuni s-au concretizat în evenimente complexe de aplicare a metodelor KAIZEN™ pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri.

 

Evenimentul va fi pentru prima dată organizat și în cadrul Municipiului Buzău pe data de 15 Octombrie 2018, unde peste 500 voluntari sunt așteptați la Liceul Tehnologic “Costin Nenițescu” din Buzău pentru a descoperi beneficiile aplicării metodei 5S ca instrument de management, disponibil oricărei persoane, oricând și oriunde. Voluntarii care deja s-au inscris pentru aceasta prima actiune „5S Public” sunt în mare majoritate elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu care se vor muta în săptămâna 15-19 octombrie pentru următorii doi ani în locația Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu”, dat fiind că la Colegiul Național Mihai Eminescu se vor desfășura lucrări ample de reabilitare. Elevii vor avea aăaturi și profesori, atât de la Colegiulu Național Mihai Eminescu cât și reprezentanți de la toate unitățile școlare din municipiul Buzău, precum și reprezentanți ai mediului public și de afaceri, ONG-uri. Astfel, rezultatele se vor concretiza în organizarea și dezvoltarea unui spațiu public mai frumos, mai curat, mai sigur, precum și în creșterea spiritului de voluntariat și a dezvoltării educației prin practică, respectiv a cooperării și lucrului în echipă – principiul “Learning by doing”).

De-a lungul timpului, alături de partenerii din Asociația Clean-Up Japonia, evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 2000 de voluntari, incluzând 15 Primari și Viceprimari și 21 posturi de televiziune. Orașele în care s-a desfășurat evenimentul “5S Public” până în prezent sunt: Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Oradea, Aiud, Cluj-Napoca, Albac, Bușteni sau Constanța.

Acțiunea “5S Public” va fi precedată în aceeași zi de o Conferință KAIZEN™, ce va avea loc în cadrul Primăriei Municipiului Buzău, începând cu ora 09:00, urmând ca de la 10:30 să demareze efectiv evenimentul în cadrul Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu”.

Evenimentul “5S Public” din 15 Octombrie 2018 își propune instruirea unui număr reprezentativ de voluntari și participarea acestora la o acțiune de educație prin curățenie. Voluntarii beneficiază de instruire în managementul menținerii curățeniei, igienei și aspectului civilizat al unui oraș.

Urmărește-ne pe Google News