VIDEO Surpriză de proporții la Pogoanele. Trenurile de călători vor opri din nou în gară

Vești excelente pentru călătorii din sud-estul județului Buzău. Trenurile de pasageri vor opri din nou în gara din Pogoanele, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor din  9 decembrie 2018.  Informațiile au fost confirmate oficial de doi reprentanți ai ALDE în Parlamentul României, senatorul Dorin Bădulescu și deputatul Adrian Mocanu.

Încă de anul trecut, senatorul Dorin Bădulescu a adresat o interpelare Ministrului Transporturilor, reclamând că în sud-estul județului Buzău de un an nu mai oprește niciun tren de călători, ”din cauza unor înțelegeri oculte dintre CFR Călători și Ministerul Transporturilor”.

I s-a răspuns atunci că ”în conformitate cu HG 177/2014, secșia Făurei – Urziceni face parte din categoria infrastructurii neinteroperabile”.

Senatorul buzoian nu s-a lăsat impresionat de răspunsul primit și alături de deputatul Adrian Mocanu, care s-a raliat demersului, a transmis în Parlament situația care afectează 30.000 de de buzoieni din orașul Pogoanele și comunele învecinate.

Răspunsul Ministerului a fost sec, fără prea multe explicații cum că după data de 11 decembrie 2016 operatorii CFR Călători și SC Transferoviar Călători SRL au mutat circulația trenurilor pe ruta București – Galați prin Buzău iar pe Urziceni – Făurei nu a mai circulat niciun tren.

Stațiile din orașul Pogoanele și comunele din zonă au rămas funcționale doar ca adăposturi pentru angajații de la CFR infrastructură. Pe acolo mai trec doar marfare, din când în când iar locuitorii erau extrem de nemulțumiți pentru că sunt nevoiți acum să meargă până la Buzău ca să ia trenul către București.

Parlamentarul buzoian consideră că rezolvarea acestei probleme este vitală pentru aceste comunități.

“Am constatat că este o mare nevoie de a se reintroduce trenurile de călători pe zona București – Urziceni – prin sudul județului Buzău întrucât erau foarte multe persoane din zonă care ne-au cerut ajutorul,atât mie cât și deputatului Adrian Mocanu.  Din acest motiv ne-am zbătut să aducem din nou trenurile de călători în zonă. Suntem mulțumiți că demersul nostru a fost încununat de succes și că am putut rezolva o problemă atât de delicată, pentru binele acestor oameni care suferă de mai bine de doi ani”, ne-a declarat, senatorul Dorin Bădulescu.

Și deputatul Adrian Mocanu  a reacționat în urma veștilor primite de la Ministerul Transporturilor.

“Nevoile cetățenilor din sudul județului privind reintroducerea trenurilor de călători au găsit ecou la echipa ALDE Buzău, parlamentarii Dorin Bădulescu și Adrian Mocanu reușind să rezolve această problema majoră. Trenurile vor circula odată cu intrarea în vigoare a noului mers din data de 09.12.2018. Patru din trenuri au oprire în orașul Pogoanele, două dimineața și două după-amiaza”, a scris Deputatul Adrian Mocanu pe Facebook.

Cei doi inițiatori ai proiectului și-au susținut demersul și prin faptul că CFR Călători ar fi avut obligația să asigure pachetul minim social pentru secțiile neinteroperabile, ceea ce presupunea ca traficul, fie și unul minimal și să nu fie sistat complet.