VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii prinde contur. Iată ce au reușit să realizeze!

Toamna blândă ține cu muncitorii care lucrează într-un ritm alert la ridicarea noului pod de la Vadu Pașii. Construcția edilitară capătă contur pe zi ce trece iar antreprenorul care a câștigat licitația se poate mândri cu finalizarea celui de-al treilea pilon al noului pod.

Construcția capătă contur iar lucrările la podul de la Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova, sunt din ce în ce mai avansate, constructorul reuşind să depăşească norma propusă pentru anul curent .

Lucrările au avansat surprinzător de repede, datorită condiţiilor meteo favorabile dar și a interesului dat de Consiliul Județean Buzău și autoritățile din Vadu Paşii.

Muncitorii angrenați în costisitorul proiect inițiat de Consiliul Județean Buzău și Primăria Vadu Pașii lucrează déjà la pila numărul patru dar și la capetele exterioare ale podului.

Au mai rămas doar câteva luni până se va circula lejer peste Buzău în paralel cu vechiul pod care va fi transformat în Muzeu.

Lucrările sunt supravegheate atent și de autoritățile locale care nu mai au răbdare să vadă puntea peste râul Buzău finalizată.

Primarul  Gheorghe Firon este convins că în vara anului viitor vom putea circula pe noul pod de la Vadu Paşii. “ Sunt convins după ritmul lucrărilor că antreprenorul va respecta promisiunea pe care ne-a făcut-o acum câteva luni, că vom putea circula până la sfârșitul primăverii pe noul pod. Suntem mulțumiți de ceea ce vedem pe șantier dar cred că am ajuns să-i plictisim cu vizitele pe muncitorii angrenați în proiect. Venim la câteva zile să verificăm ritmul lucrărilor pentru că noi așteptăm rezultatele rapid așa cum ni s-a promis. Acum sătenii au ajuns să creadă că această minune chiar se va împlini”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Noul pod este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Celebrul inginer Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.

 

Urmărește-ne pe Google News