Iată ce va urmări Prefectura Buzău la controalele pe care le va declanșa la primăriile din județ

Pe hârtie, pregătirile pentru iarnă par în grafic la Buzău. Este concluzia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență întrunit marți special pentru a dezbate această problemă. Reprezentanții Prefecturii Buzău anunță însă că nu se mulțumesc doar cu asigurari din partea responsabililor.

Astfel că, de luna viitoare, vor trimite pe teren echipe mixte de control care vor verifica dacă autoritățile locale dispun de utilajele necesare, combustibil, stocuri de nisip, antiderapant, sare și echipe de lucrători.

De asemenea, prefectul judetului a solicitat Secției de Drumuri Naționale Buzău și responsabililor de la Drumuri Județene să prezinte în cel mai scurt timp o situație cu privire la amplasarea de parazăpezi pe șoselele din județ, utilajele disponibile pentru intervenții sau, după caz, a contractelor pentru deszăpezire pentru sezonul de iarnă.

În cadrul intrunirii, prefectul Carmen Ichim a cerut Secției de Drumuri Naționale Buzău și responsabililor de la Drumuri Județene să prezinte, în cel mai scurt timp, si o situație cu porțiunile de drum din județ care, pe timpul iernii, sunt afectate de căderile de zăpadă.

Urmărește-ne pe Google News