Îngrijorare printre sindicaliștii din învățământ, după ce au aflat că ar putea să dispară zeci de posturi din învățământ

Nemulțumire și îngrijorare în învâțământul românesc. Sindicaliștii din educatie cer anularea ordinului prin care 4.000 de posturi din învăţământ ar putea fi reduse la nivel național. Si la Buzău, ar putea să dispară zeci de posturi pentru personal didactic auxiliar şi personal nedidactic. Măsura relevă o problemă cunoscută deja, dar neglijată: lipsa resurselor financiare.

Ministru demisionar al Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat recent un ordin prin care un număr de 4.000 de posturi vor disparea la nivel national. Potrivit sindicalistilor din învâțământ, la Buzau, cele mai multe posturi ar urma să dispară din rândul personalui didactic auxiliar şi personal nedidactic.

Sindicaliștii sunt revoltați nu doar din cauză că ordinul a apărut peste noapte, ci și pentru că nu au fost consultați înainte.

Deocamdată, Ordinul de Ministru nu se regăsește si în Monitorul Oficial. Săptămâna trecută, o delegaţie a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut explicatii Minsiterului Educatiei, însă nu a primit niciun răspuns clar. Dacă acest ordin nu va fi revocat, sindicaliștii din șase judete sunt deciși să inițieze acțiuni de protest.

Urmărește-ne pe Google News