VIDEO Un bărbat din Smeeni era să rămână fără casă, după ce a dat foc gunoiului strâns din curte

Neatenția costă. De asta s-a convins un bătrân din comuna buzoiană Smeeni care a dat foc gunoiului strâns de prin gospodărie, după care l-a lăsat nesupravegheat. La scurt timp, vântul s-a întețit, iar focul s-a întins la lemnele aflate lângă casă. Focul a fost stins în câteva zeci de minute, de către pompierii militari și voluntari. Deși pagubele nu sunt mari, proprietarul casei și vecinii au tras o sperietură zdravănă. 

A dat foc unor gunoaie adunate din curte, însă nu a supravegheat focul. S-a întâmplat ieri, în comuna buzoiană Smeeni, iar protagonist este un localnic de varsta a treia. Vecinii bătrânului sunt cei care au vazut flacarile și au sunat la 112. Primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din comuna Smeeni, care au localizat si oprit propagarea focului.

La scurt timp au sosit si pompierii militari de la ISU Buzău, cu o autospecială de stingere a incendiilor. Focul a fost stins într-o oră, pagubele materiale limitandu-se doar la cateva lemne de foc pentru iarnă, aflate lângă locuinta. Potrivit ISU Buzău, în lunile august și septembrie, s-au înregistrat nu mai puțin de 50 arderi necontrolate, suprafaţa afectată de incendii fiind de aproximativ 210 de hectare.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcomuna.smeeni%2Fvideos%2F1197113520446123%2F&show_text=0&width=560″ width=”646″ height=”375″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>