Victima accidentului de la Casa de Vinuri Vernești a fost înmormântată. A fost pus un tablou peste rămășițele din sicriu

Tragedie mare, la Nișcov, în ziua înmormântării tractoristului care a murit în urma unui accident de muncă la Casa de Vinuri Vernești. Rudele au fost nevoite să pună un tablou în sicriu, pentru că trupul lui a fost tocat de zdrobitorul industrial de struguri.

”Lacrimi, durere, întristare, suferință, doi copii și o soție rămași fără tată și soț, acesta este rezultatul coruptiei, hoției și mafiei din România”.

Este mesajul care însoțește fotografiile de la priveghi, postate de un apropiat al muncitorului Costel Pițigoi. Într-una dintre fotografii apare cosciugul în care sunt rămășițele bărbatului, sub o pânză neagră, și un tablou cu chipul acestuia, semn că nimic nu a rămas întreg după cumplitul accident.

De fapt, oamenii din sat, actuali sau foști angajați ai societății din Vernești, vorbesc despre un lanț de nereguli la combinatul de vinuri al afaceristului Constantin Lepădatu.

”Acolo deasupra snecului unde a căzut și a fost tocat muncitorul trebuia să fie o sită de protecție. De ce acea sită a fost îndepartată? Dacă acea sită era acolo omul rămânea pe ea și nu mai ajungea să fie tocat în instalația de presare”, a spus un cunoscut al victimei.

Potrivit acestuia, tractoristul din Nișcov ”este a doua sau a treia persoană care moare în acest combinat sau casă de vinuri Vernești”. Acesta face referire la un caz din 2010, când o tânără din Verneşti şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident de muncă. Georgiana Mustăţea, în vârstă de 26 de ani, necăsătorită, de profesie inginer de chimie alimentară a murit după ce un cazan care cântărea mai bine de o mie de litri a căzut peste ea.

Tânăra se afla într-o cameră cu mai multe recipiente de inox şi verifica instalaţiile, împreună cu un alt angajat. La un moment, fata ar fi observat că un cazan se balansează şi a încercat să-l redreseze. A fost însă ultima mişcare pe care a mai apucat să o facă.

Recipientul cu o capacitate de o mie de litri a căzut peste ea, totul întâmplându-se sub ochii colegului de serviciu. El a fost de altfel cel care a reuşit să o scoată pe tânără de sub cazan.

Și atunci, moartea tinerei inginere de la Vernești a fost pe cale să declanșeze un scandal de proportii. Pentru a descrie neglijența angajatorului față de muncitori, foști angajați aminteau cazul tânărului Roșu care, la fel, și-a găsit moartea în curtea combinatului, la începutul anilor 2000.

Rămâne ca anchetele poliției și inspectorilor de muncă să stabilească gradul de vinovăție al fiecăruia, inclusiv al angajatorului, în cazul în care se constată abateri de la normele de protecție a muncii.

Costel Piţigoi locuia în Nişcov şi lucra la Casa de Vinuri din Verneşti ca tractorist.
Sâmbăta trecută, în timp ce încerca să descarce o remorcă de struguri în zdrobitorul industrial, acesta ar fi alunecat în cuva maşinăriei.

Angrenajele zdrobitorului i-au sfârtecat pur şi simplu trupul, bărbatul decedând pe loc. Considerat accident de muncă, în paralel cu ancheta poliţiei, şi inspectorii ITM Buzău au demarat investigaţii.

Costel Piţigoi avea 50 de ani şi era tatăl a doi copii, unul în vârstă de 18 ani, iar celălalt, de nici doi anişori.

Urmărește-ne pe Google News