VIDEO Festivitate în curtea Colegiului Mihai Eminescu, înainte să intre în reabilitare

Peste 66.000 de preșcolari și școlari au fost astăzi la festivitățile de deschidere a noului an școlar organizate în unitățile de învățământ din județul Buzău. Emoții în plus au avut elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care urmează să părăsească în curând clădirea liceului de pe strada Independenței, pentru a permite începerea lucrărilor de reabilitare.

Prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar, primarul Constantin Toma a vorbit despre data la care va avea loc mutarea. Elevii de la Eminescu urmează să învețe în incinta Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu”, de pe strada Transilvaniei.

„Mă bucur că începeți totuși un nou an școlar aici, în incinta Colegiului Eminescu. Am reușit ca prin intermediul unui fost absolvent al acestui liceu, este vorba despre domnul deputat Marcel Ciolacu, să obținem o sumă foarte mare pentru reabilitarea, măcar o dată la o sută de ani, a acestei clădiri istorice a unei școli de elită în municipiul Buzău. Lucrurile vor decurge bine, mă voi ocupa personal, astfel încât, probabil, din 15 octombrie să aveți cele mai bune condiții la Liceul Nenițescu, iar peste doi ani să avem aici cel mai frumos colegiu din oraș”, a declarat primarul Constantin Toma.

Oficialități au fost și la festivitățile de deschidere de Colegiului Național „B. P. Hasdeu”, cel mai titrat liceu buzoian, și la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. La cea din urmă a participat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a ales astfel să își conducă nepotul în prima zi de școală.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu la deschiderea de an școlar a uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din județul Buzău. Societatea de astăzi încearcă să inverseze sistemul de valori umane fundamentale. Tocmai de aceea, rolul profesorilor și al părinților devine unul și mai dificil. Numai printr-o colaborare strânsă școală – familie putem să-i îndrumăm și să îi susținem pe copii în vederea descoperirii drumului către o viață cu valori adevărate, îndeplinirea idealurilor și identificarea pasiunilor lor”, a spus președintele Consiliului Județean în discursul său.