Partida de vânătoare organizată de șase libanezi, întreruptă de polițiștii buzoieni

Străinii sunt cercetați pentru braconaj după ce au vânat ilegal, în zona fondului de vânătoare Amara, guguștiuci și turturele. Pe lângă faptul că s-au ales cu dosar penal, bărbații au rămas atât fără vânat, dar și fără armele și muniția din dotare.

Distracția a șase cetățeni libanezi a fost întreruptă, în acest weekend, de polițiștii buzoieni de la Arme, Explozivi și Substanțe periculoae. La granița județelor Buzău și Brăila, mașinile în care cetățenii arabi se aflau au fost oprite la un control de rutină.

Oamenii legii au descoperit că libanezii participaseră la o partidă de vânătoare ilegală.

În urma verificărilor efectuate, în cele două autovehicule au fost găsite, împuşcate, 74 exemplare din specia „turturică”, din care 66 exemplare nu erau înscrise în nicio autorizaţie de vânătoare. Valoarea prejudiciului creat se ridică la 1.782 euro.

În mod normal, cei șase libanezi aveau nevoie de autorizaţie de la asociaţia vânătorilor, chiar și pentru a împușca turturele. Ei dețineau o autorizație de vânătoare, însă anchetatorii au constatat că este una în care se falsificarseră date și semnături.

Celor șase libanazi le-au fost confiscate de poliţişti șapte arme performante de vânătoare, aproape 1.000 de cartușe şi toată prada: 66 de turturele.