VIDEO Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, în ședință la Buzău

În urma inițiativei vicepreședintele Comisiei de Agricultură deputatului PSD Buzău, Dănuț Păle, fermierii și șefii de intituții din județ au participat în premieră în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, la o ședință a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specific.

Deputații din cadrul comisiei pentru agricultură au dorit să afle în direct de la primarii și fermierii buzoieni problemele cu care aceștia se confruntă pentru a putea modifica eficient cadrul legislativ. “Am hotărât să ieșim puțin din tiparul classic al ședințelor din Parlamentul României și sunt foarte bucuros că cei din parlament au acceptat faptul ca această ședință să se desfășoare la Buzău.  Am dorit să prezentăm atât primarilor cât și fermierilor cum se desfășoară o activitate în cadrul comisiei pentru agricultură dar și ca cei din comisie să afle care sunt problemele din teritoriu ca să putem lua cele mai bune decizii.Este un ]nceput ]ns[ noi ne dorim ca acest fel de ședințe să devină o regulă” a declarat deputatul PSD Buzău, Dănuţ Păle, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură a  Parlamentului României.

În cadrul întâlnirii de miercuri au fost votate propunerea legislativă pentru modificarea art.6 alin.(6) din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice .

,Mă bucur că am avut prilejul să avem o întâlnire cu primarii din judeţul Buzău. Ne-am notat toate problemele ridicate de ei şi le vom lua în calcul, mai ales că aveţi aici, la dumneavoastră, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură cu care eu am o relaţie foarte apropiată de lucru”, a declarat preşedintele Comisiei, Alexandru Stănescu,.

În cadrul întâlnirii au fost prezenți secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculurii, Dumitru Daniel Botănoiu, președintele ComisieiAlexandru Stănescu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, deputații PSD Buzău, Ionela Dobrică și Sorin Lazăr directorul general ANIF, Ionuţ Barbu; directorul general AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu; directorul general APIA, Adrian Pintea.

La finalul întâlnirii deputatul PSD  Dănuț Păle a declarat că această Comisie de Agricultură se va deplasa și în alte județe tocmai pentru rezolva toate problemele cu care se confruntă fermierii și primarii.

 

Urmărește-ne pe Google News