Generalul locotenent în rezervă, Lucian Foca, este noul subprefect al Buzăului

Pensionar de lux și fost consilier al premierului Mihai Tudose, generalul Lucian Foca a fost numit în funcția de subprefect al Buzăului cu sprijinul fostului vicepremier Marcel Ciolacu. Învestirea sa în funcție a debutat însă cu o gafă: i s-a adresat actualului prefect, Carmen Ichim, cu apelativul “doamnă subprefect”.

Generalul locotenent, în rezervă, Lucian Foca este unul dintre comandanţii care au construit noul sistem de informaţii militare din cadrul Armatei Române. Generalul Foca a trecut în rezervă anul trecut, ocazie cu care preşedintele României Klaus Iohannis l-a avansat la următorul grad de general.

Specializat în operaţii speciale, Lucian Foca a fost primul comandant al Brigăzii de Informaţii, structură importantă în interiorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării și a coordonat primele structuri de informaţii militare ataşate trupelor româneşti in Afganistan şi Irak.

Ultima funcţie deţinută de generalul Lucian Foca înainte de trecerea în rezervă a fost cea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite, iar în septembrie anul trecut a devenit consilier al premierului Mihai Tudose.

Astăzi, Lucian Foca a fost instalat oficial în funcția de subprefect al Buzăului, după ce fusese numit pe post la sfârșitul săptămânii trecute printr-o ordonanță a Guvernului Dăncilă.

Învestirea sa în funcție a debutat însă cu o gafă interpretabilă. El i s-a adresat actualului prefect, Carmen Ichim, cu apelativul “doamnă subprefect”.

Generalul Foca a fost inițial angajat ca și consilier la Biroul de Achiziții din cadrul Consiliului Județean Buzău, funcție de funcționar public fără de care nu putea fi numit suprefect al județului Buzău.

Urmărește-ne pe Google News