Lipsă de interes din partea absolvenții de medicină pentru concursul de angajare în Spitalul Județean Buzău

S-a întâmplat recent, când a fost scos la concurs un post de medic la Secția Oncologie. Până la terminarea perioadei de înscriere, doar un singur candidat a depus dosarul pentru participarea la concurs.

De ani buni, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de medici.

De-a lungul timpului, conducerea unității sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puțini au fost cei interesați.

De curând, a fost la concurs un post de medic, la Secția Oncologie, însă doar un singur candidat și-a depus dosarele până la finalizarea perioadei de înscriere la concurs.

Este vorba despre un medic tânăr care a efectuat rezidențiatul în unitatea medicală din Buzău. Conducerea Spitalului Județean speră totuși că odată cu modernizarea a Unității de Primiri Urgențe dar și a secției exterioare Dermato-Venerice, medicii vor fi dispuși să profeseze la Buzău.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt descoperite mai multe posturi în aproape toate secţiile, situaţie ce obligă conducerea unitatii să continue politica de cooptare a medicilor.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean Buzău beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei.

Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni. În același context, Consiliul Județean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuințe care vor fi oferite spre închiere medicilor.