Dispar microbuzele maxi-taxi din oraș. De vineri, Trans Bus suplimentează mașinile din oraș

Începând de sâmbătă, Trans Bus va deveni operator unic de transport în comun în muncipiul Buzău, odată cu dispariția microbuzelor de pe toate traseele. Operatorii privați rămân fără contracte pentru transportul public, astfel că își vor retrage mașinile de pe trasee.

De vineri 17 august, microbuzele de pe liniile 7M și 8M nu vor mai intra pe traseu, iar transportul public de persoane se va face exclusiv cu autobuzele Trans Bus. De sâmbătă, aceeași măsură va fi valabilă și pentru liniile 4M, 6M și 10M.

„Începând din data de 18 august, ar trebui să nu mai avem niciuna dintre cele 27 firme de maxi-taxi care să funcționeze în Buzău. A fost o activitate de piraterie permanentă, timp de ani de zile, mai mult sau mai puțin voită, pentru că din 2006 nu s-a mai investit niciun leu la Trans Bus, erau doar 30 de autobuze care se învechiseră și care ne ridică și acum probleme. În acest moment avem 95 de autobuze și ne vor mai veni circa 20 de autobuze electrice, sper în partea a doua a anului viitor, jumătate cu bani de la guvern, jumătate cu bani de la Uniunea Europeană. Suntem avansați cu proiectele care se fac pentru obținerea acestor bani, suntem la zi și sperăm să nu fie nicio întârziere”, a spus acesta.

Toma a mai precizat că o parte dintre operatorii privați au pierdut procesele cu Primăria, prin care contestau decizia municipalității de a li se rezilia contractele.