Primăria a decis să amâne transferul elevilor din Eminescu în Nenițescu

Elevii Colegiului Național “M. Eminescu” vor învăța după 10 septembrie tot în clădirea de pe strada Independenței. Inițial, Inspectoratul Școlar a anunțat că mutarea claselor de la Eminescu la Liceul Tehnologic “C. Nenițescu” se va produce pe durata vacanței, însă primarul Buzăului aduce noi precizări.

Din cauza timpului prea scurt și a costurilor, amenajarea Liceului “C. Nenițescu” va dura mai mult decât era prevăzut.

Totuși, elevii de la “Nenițescu” vor începe cursurile în clădirea Grupului Școlar Meserii și Servicii însă își vor păstra laboratoarele proaspăt renovate și utilate în spațiile actuale unde vor veni pentru susținerea orelor practice.

“Lucrările vor începe de luni iar partea de centrală termică și instalație termica vor trebui refăcute și va trebui să investim aproximativ 200.000 de euro, bani mulți pentru Buzău, și trebuie sa vedem cum vom face rectificarea de buget. Pentru aceasta am hotărât să ținem ședința pe 30 august pentru ca până atunci să vedem și ce ne revine din rectificarea bugetară de la Guvern și să vedem de la ce capitole vom reloca banii. Așadar elevii de la Eminescu vor începe școala la Eminescu iar mai apoi, din 15 octombrie, cred că se vor muta la Nenițescu. Am stabilit de asemenea ca laboratorul de gastronomie să rămână pe loc iar elevii să facă deplasarea de circa 800 de metri pentru a face orele de laborator tot la Nenițescu, am găsit înțelegere la conducerea de la Meserii și Servicii pentru ca elevii de a XII-a de la Nenițescu să învețe dimineața deci toate se vor rezolva”, a spus primarul Constantin Toma.

Urmărește-ne pe Google News