VIDEO Daniela este singura femeie care conduce o autospecială pentru colectarea gunoiului

Barierele dintre meseriile pentru bărbați și cele pentru femei au dispărut. Buzoianca Daniela Teișan ne demonstrează, prin meseria pe care și-a ales-o, că atunci când pasiunea este mare, nu mai contează prejudecățile celor din jur. Ea conduce de câteva luni un camion pentru colectarea gunoiului menajer, meserie deloc ușoară.

Daniela Teișan conduce o mașină de mare tonaj în spațiile restrânse dintre blocuri, printre mașinile înghesuite în parcări foarte mici, acolo unde sunt platformele pentru colectarea deșeurilor menajere sau reciclabile.

”Cele mai dificile momente sunt în aglomerație. Riscuri sunt din cauza aglomerației să zgârii mașini, să o zgârii pe a ta, să intru în cineva sau cineva în mine. O problemă o creează și copacii care nu sunt curățați”, spune Daniela.

Daniela are doar cinci luni de experiență ca șofer profesionist și numai trei la firma care a angajat-o și i-a dat pe mână o mașină de 100.000 de euro. A reușit foarte repede să câștige încrederea șefilor și a colegilor din firma de salubritate.

Față de alte doamne care conduc autobuze sau camioane, și ele deosebite în felul lor, pe șoferița de pe ”gunoieră” o face specială dificultatea traseelor de colectare a deșeurilor.

”Sunt oameni care se miră. Fiind o mașină destul de mare nu este chiar așa de ușor de condus dar am fost pregătită pentru asta, îmi place și de aceea nu mi se pare deloc greu. Este o meserie mai mult pentru bărbați dar cum avem bărbați bucătari la fel de bine pot și femeile să facă treaba asta. În ziua de azi nu mai este o limită”, spune Daniela Teișan

Daniela Teișan este singura șoferiță de autospecială pentru colectarea deșeurilor din țară. De opt ani are permis pentru autoturisme și până acum nu a avut incidente în trafic. Soțul ei este și el șofer tot pe o autospecială pentru colectat gunoiul.