VIDEO Stricăciunea de pe DN 10, văzută în sfârșit și de reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor

Reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor au fost aduși de prefectul Carmen Ichim să vadă alunecarea de teren care a afectat DN 10 la Măgura, punct în care un sens de mers a coborât aproape doi metri față de nivelul inițial în ultimele luni.

Chiar dacă Sucursala Drumuri Naționale Buzău a făcut o estimare pentru lucrările necesare pe DN 10 afectat de alunecările de teren din această primăvară până acum nici o lucrare nu a fost făcută pentru a stopa fenomenul.

De aceea, în cel mai afectat punct din localitatea Măgura un sens de mers a coborât de la 30 de centimetri la aproape doi metri diferență de nivel față de starea inițială.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu, însoțit de reprezentanții CNAIR, Florea Dascălu și Andrei Cristian, de prefectul și subprefectul județului Buzău au ajuns în jurul prânzului la Măgura unde au văzut gradul de deteriorare a drumului ce leagă Buzăul de Brșov.

Reprezentantul CNAIR, Florea Dascălu a explicat că în acest an Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea mai multor obiective din întreaga țară.

Acesta a explicat că pentru unele dintre acestea au fost întocmite documentațiile dar că Buzăul și implicit DN 10 se află încă în lucru fără a putea anunța o dată precisă când ar putea demara lucrările în teren pentru a stopa șoseaua care a luat-o la vale.