Pistolul radar a intrat și în dotarea Poliţiei Rutiere Buzău

Poliţiştii buzoieni de la Rutier au în dotare un nou aparat pentru depistarea şoferilor vitezomani. De câteva zile, agenţii de circulaţie folosesc un pistol radar, cu o rază de acţiune de până la doi kilometri.

După mai multe instruiri privind utilizarea, agenţii de circulaţie au început deja să acţioneze pe şoselele din judeţ cu noul aparat.

Luni, poliţiştii de la Rutier au folosit pistolul radar pe şoseaua europeană, la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. Pentru această acţiune, pistolul a fost setat să surprindă şoferii care circulă cu mai mult de 50 de kilometri pe oră peste limita admisă în localitate.

După ce surprinde cu pistolul depăşiri ale vitezei, poliţistul identifică de pe ecran numărul autoturismului şi transmite datele unui alt echipaj.

Fără a fi necesară manevrarea de către un poliţist, pistolul poate fi utilizat şi pe un stativ, pe marginea şoselei, înregistrând toate depăşirile de viteză, în funcţie de restricţiile din zona de acţiune.

Astfel, şoferii se pot trezi acasă cu amendă de la Poliţie. Cum aparatul este omologat, probele foto şi video stocate de pistolul radar au valabilitate în instanţă.