Tractoristul care a provocat accidentul cu zece răniți de lângă Pogoanele a fost prins. Era beat

Tractoristul implicat în accidentul de la Călțuna, în care au fost răniți zece oameni, a fugit de la faţa locului. Bărbatul acuzat că a provocat evenimentul rutier a fost căutat toată seara de poliţişti. Câteva ore mai târziu a fost identificat și adus la audieri, acesta fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul tractorului a fost depistat în urma activităților desfășurate de politiștii din Pogoanele și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Buzău, fiind condus la audieri. Are aproximativ 40 de ani și era sub influența alcoolului, peste 0.80 mg/l în aerul expirat.

Cel mai probabil, tractoristul se face vinovat de producerea evenimentului în care au fost răniți zece oameni, toți pasageri în microbuzul de Rușețu, între care doi copii si o femeie gravidă în 5 luni.

Accidentul s-a produs în momentul în care bărbatul din Pogoanele aflat la volanul tractorului agricol ar fi intrat de pe câmp pe șoseaua națională, fără a acorda prioritate microbuzului.

Din impact, microbuzul s-a răsturnat și a acrosat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, dinspre Pogoanele către Buzău.

La Spitalul Județean Buzău au ajuns șapte victime. O a opta victimă, o femeie însărcinată în luna a cincea, a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transferată la spitalul Floreasca din Capitală. Ea prezintă mai multe traumatisme, dar este conştientă. Alte două persoane au refuzat internarea.

Odată cu transportul răniților la spital, autoritățile județene au dezactivat planul roșu de intervenție. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările.