Vești excelente pentru sătenii din Vadu Pașii și Săgeata: a fost redeschis podul de tuburi!

Începând de marți 24 iulie, sătenii din comunele Vadu Pașii și Săgeata vor putea folosi ca rută alternativă podul de tuburi de la balastiera Vadu Paşii. Pasajul peste râul Buzău fusese avariat luni după amiază, în urma ploilor diluviene care au afectat județul.

Obiectivul a devenit din nou  operaţional după  un efort susţinut al reprezentanţilor balastierei care au lucrat sub supravegherea reprezentanților Primăriei din Vadu Paşii. Constructorii au reușit să repare drumul către Buzău în mai puțin de o zi.

„Podul de tuburi reprezintă o bună alternativă pentru locuitorii din Vadu Pașii și Săgeata. Sperăm să scăpăm de această improvizație cel mai târziu la începutul anului viitor odată cu darea în folosință a noul pod peste Buzău”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Podul de tuburi a mai fost avariat și în urmă cu două săptămâni tot în urma unei viituri formate pe râul Buzău, declanșate de ploile torențiale.

„Este o veste bună care ne mai îndulcește suferința cu care de confruntăm de peste 12 ani de când a fost închis vechiul pod de la Vadu Pașii. Acest pod de tuburi s-a dovedit că este de mare importanță pentru localitățile Vadu Pașii și Săgeata în lipsa unor rute alternative. Dacă ar fi fost funcțional podul de la Vadu Pașii n-ar mai fi trebuit să așteptăm acum zeci de minute la podul peste râul Mărăcineni. Lucrările de la Mărăcineni trenează nejustificat pentru o cale de legătură de interes național și oamenii sunt foarte supărați. Sperăm să circulăm anul viitor peste noul pod de la Vadu Pașii și să scăpăm de toate problemele”, ne-a declarat managerul comunei Săgeata, Sorin Tănase.

Zilnic, podul de tuburi de la bastieră este tranzitat de aproximativ 200 de maşini care în alte condiţii ar fi aglomerat traficul în zona Mărăcineni.

 

Urmărește-ne pe Google News