VIDEO Străzi și gospodării din Buzău, inundate după o ploaie torențială

Mai multe străzi și gospodării din municipiul Buzău au fost inundate, luni după-amiază, după o ploaie torențială care a durat aproape o oră. Precipitațiile au creat probleme pe mai multe străzi de la periferie, în cartierul Micro 3 dar și pe o importantă stradă din centru, unde își au sediile Poliția și Școala 11.

Strada Chiristigii a fost aproape impracticabilă după ora 16.00, din cauza acumulării de apă, care pe alocuri depășea 20 de centimetri. Mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutor ca să-și împingă mașinile rămase în mijlocul apei. Canalizarea nu a mai făcut față.

Mica Veneție din centrul Buzăului i-a surprins pe trecătorii care nu gândeau că ajung într-o astfel de situație. ”Am luat umbrelă dar nicio clipă nu mi-a trecut prin minte să iau și cizme. Acum prefer să trec prin apă în picioarele goale”, ne-a spus o femeie.

Pompierii au fost solicitați să intervină cu motopompe pentru a scoate apa din mai multe gospodării de la periferie. De asemenea, un șofer a cerut ajutor după ce a rămas cu autoturismul sub un pod.

Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, începând cu ora 15.45, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din municipiul Buzău, pentru evacuarea apei din gospodării aflate în mai multe zone ale orașului.

Au fost probleme pe str. Răchitei, Al. Florilor, str. Pasajului, str. Rahovei, str. Islazului, zona Pod Mărăcineni).

Astfel în zonele afectate au fost dislocate 11 autospeciale și motopompe, care acționează pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative ale situației create.

În continuare, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN, evoluţia efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.

Urmărește-ne pe Google News