Sosesc fondurile pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități

Alunecare pe Slanic/Foto Nicu Cârcei

Județul Buzău va primi aproape 6.000.000 de lei din partea Guvernului pentru refacerea infrastructurii din localitățile unde ploile căzute zile în șir au făcut prăpăd. Cei mai mulți bani vor fi utilizați pentru refacerea drumurilor și podețurilor din comunele de munte, Chiliile și Cănești.

Au sosit banii de la Guvern promiși de premierul Viorica Dăncilă în urmă cu trei săptămâni, când a vizitat mai multe localitati, afectate grav în urma inundațiilor provocate de ploile abundente.

Pentru județul Buzau au fost alocate, prin hotărâre de Guvern, 5.800.000 lei iar, ieri, Consiliului Județean a aprobat cheltuirea acestei sume prin rectificare bugetară.

Reprezentantii Consiliului Județean Buzău precizeaza că suma primită este insuficientă, însă ea va fi completată din bugetul județului.

În schimb, fondurile promise de Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor în comunele buzoiene sunt încă în așteptare. Potrivit raportului întocmit de Prefectura Buzău, valoarea totală a pagubelor este de 39.000.000 lei, însă prioritară ar fi alocarea unei sume de 15.000.000 lei.