Indisciplina pietonală și depăşirile neregulamentare, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave

Numărul autovehiculelor s-a majorat substanțial după eliminarea taxei de mediu, la începutul anului 2017. Cu toate acestea, numărul persoanelor care își pierd viața în accidente rutiere rămâne la un nivel ridicat. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonală.

Pâna la finalul lunii iunie 2018, nu mai puțin de 17 oameni au murit în urma accidentelor rutiere produse pe șoselelele din județul Buzău. Cifrele sunt dramatice dar polițiștii spun că, în perioada similată a anului trecut, au fost și mai multe decese în urma evenimentelor rutiere.

Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sunt depășirile neregulamentare, pe fondul vitezei excesive, și indisciplina pietonală. Polițiștii au reținut aproximativ 2.500 de permise auto unor șoferi care au încălcat grav prevederile Codului Rutier.

Cu toate că au fost reținute mii de permise auto și s-au acordat zeci de mii de amenzi, numeroși conducători auto continuă să circule cu mașinile pe drumurile publice după ce au consumat alcool.

Astfel, în județul Buzău, în primele șase luni ale anului, polițiștii de la Rutieră au identificat 126 de persoane care conduceau autovehicule sub influența băuturilor alcoolice. În toate aceste cazuri, pentru că depășiseră nivelul de alcoolemie de 0,40 mg mg/l de alcool pur în aerul expirat, cei implicați au rămas fara permis și pe numele lor s-a întocmit dosar penal.