VIDEO Stațiunea Sărata Monteoru se pregătește de sărbătoare. Fuego și Mioara Velicu, printre vedetele Festivalului „Zilele Monteorului”

Buzoienii sunt invitați de Primăria și Consiliul Local Merei la o megapetrecere în stațiunea Sărata Monteoru. Administrația locală și Consiliul Județean Buzău organizează în perioada 21-22 iulie, editia a IX-a a Festivalului „Zilele Monteorului”. Anul acesta, evenimentul va fi dedicat Centenarului Marii Uniri.

La scurt timp după ce a fost gazda celei de-a II-a ediții a Buzău Fest, Sărata Monteoru, singura stațiune balneoclimaterică din județul Buzău, se pregătește pentru un nou val de turiști, în perioada organizării Festivalului Zilele Monteorului.

„Invitam buzoienii la un eveniment de exceptie ce va avea loc la Sara Monteoru. Pentru acest eveniment punem la dispozitie in mod GRATUIT doua autocare ce vor pleca din fata stadionului Gloria astfel incat buzoienii sa poata veni la acest eveniment. Autocarele vor pleca din ora in ora sambata incepand cu ora 12 pana la ora 22 si duminica de la 8 la 23”, a declarat primarul comunei Merei, Ștefan Chircă.

În cele două zile de sărbătoare, buzoienii pot vedea parada de costume populare, meșteri și dansatori populari, costume și masini de epocă, produse tradiționale, meșteșugari si produse artizanale, expoziție de arme și demonstrații ale jandarmeriei.

Pe scena amplasată pe terenul de fotbal din Monteoru vor urca artiști locali dar și nume mari precum: Nicu Paleru, Fuego, Mioara Velicu, Talisman, Anna Lesko, Anca Neacșu, Daniel Trifu, Lorenna dar și interpreți ai Centrului de Cultură Buzău. Cele două zile de distracție se vor încheia cu un foc de artificii.