Zeci de candidați la Titularizare s-au retras din sălile de examen după ce au văzut subiectele

După elevi, a venit rândul profesorilor să treacă prin emoțiile examenelor. Este vorba despre dascălii care astăzi au susținut Titularizarea. La Buzău, Inspectoratul Şcolar Județean a scos la concurs, în acest an, peste 60 de posturi titularizabile în şcolile din județ, pentru care s-au înscris aproape 500 de candidați.

La Buzău, examenul de Titularizare a avut loc în două centre: la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” și la Școala nr. 7. Înarmați cu sticle cu apă, ca să combată căldura, profesorii au avut ceva emoții. Unii chiar s-au retras de cum au văzut subiectele.

Pentru a promova examenul de tilularizare, dascălii trebuie să obțină note peste 7. Candidații care iau între 5 și 7 vor ocupa un post pe o perioadă determinată.

Inspectoratul Şcolar Buzău a scos la concurs in acest an peste 60 de posturi titularizabile, iar concurenţa este una acerbă. Dintre cei aproape 500 de candidați înscriși la examen, astăzi au fost prezenți în săli 338 de dascăli.

Peste 50 de candidaţi au ales să se retragă din săli în momentul în care au văzut subiectele.

Anul acesta, examenul de titularizare a fost lipsit de incidente, nefiind înregistrată vreo tentativă de fraudare. Primele rezultate se vor afișa pe 17 iulie, cand vor putea fi depuse și contestațiile.