Asociația de proprietari PT 10/2 Unirii, model de studiu pentru depozitarea deșeurilor

“Asociația de proprietari PT 10/2 Unirii reprezintă un exemplu de bună practică în gestionarea deșeurilor generate de locatarii blocurilor deservite. Datorită implicării permanente a conducerii asociației de proprietari în dialogul cu locatarii, aceasta este una din puținele din oraș care și-au respectat obligațiile privind igienizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor existente în incinta blocurilor.

DSC04795

Din păcate, puține asociații înțeleg și obligativitatea legală pe care o au, în ceea ce privește responsabilizarea locatarilor în aceaste privințe. Mai exact, asociațiile de proprietari trebuie să-si mențină în condiții de igienă, spațiile special amenajate pentru depozitarea deșeurilor cât și recipientele din interiorul acestora, pubelele pe care le-au primit în custodie din partea RER SUD.

DSC04787

În aceste condiții, ca și în cazul utilizatorilor de la case, deținătorii recipientelor au obligația de le spăla periodic, astfel încăt să nu devină un focar de infecție pentru locatari. Trebuie precizat faptul că și locatarii pot contribui decisiv la menținerea curată  a pubelelor prin folosirea sacilor menajeri pentru depozitarea deșeurilor menajere și a sacilor galbeni pentru deșeurile reciclabile. Evident că aruncarea deșeurilor menajere direct pe tubul colector conduc la murdărirea acestuia și la emanarea unor mirosuri greu suportabile, mai ales pe timp de vară.

DSC04796

RER SUD, în calitate de operator de salubritate vine în sprijinul asociațiilor de proprietari prin realizarea unui program periodic de igienizare a platformelor și a recipientelor, însă curățarea completă a acestora devine problematică în situația în care pubelele prezintă un strat gros de mizerie. Așadar, pentru rezolvarea acestor situații este necesară colaborarea dintre cetățeni și operatorul de salubritate.”

 

Urmărește-ne pe Google News