Compania de Apă are buget după o întârziere de şase luni

După luni și luni de așteptare și un conflict deschis cu Primăria Buzău, Compania de Apă din Buzău are un buget aprobat. Acționarii operatorului regional de apă și canalizare au aprobat proiectul de venituri și cheltuieli al societății ce deservește 40 de localități buzoiene. A fost a doua încercare de aprobare a proiectului, după ce în martie reprezentantul Primăriei Buzău, acționarul majoritar al Companiei de Apă, nu a votat bugetul propus.

După mai bine de jumătate de an în care a funcționat fără buget, Compania de Apă din Buzău a intrat în normalitate. Acționarii societății, întruniti în Adunarea Generală, au aprobat proiectul de venituri și cheltuieli al societății, fară obisnuitele vociferari si certuri.

A fost a doua încercare de aprobare a proiectului, după ce în martie reprezentantul Primăriei Buzău, acționarul majoritar al Companiei de Apă, nu a votat bugetul propus. Din ședință au lipsit reprezentanții Primăriei Buzău, care și-au exercitat votul prin corespondență.

Reprezentanții Companiei de Apă Buzău spun că, odată cu aprobarea bugetului, au mult de muncă. Din pacate, licitațiile pentru demararea unor lucrări vor începe cu întârziere.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău, care reunește reprezentanții tuturor localităților deservite de Compania de Apă, se va întruni peste o săptămână, pentru alegerea de noi membri în vederea schimbării Consiliului de Administraţie al Companiei.