VIDEO Inundații și viituri din județul Buzău, filmate și postate pe rețelele de socializare

În județul Buzău s-au înregistrat cantități record de precipitații în ultimele trei zile. A plouat abundent ore în șir, în mai multe zone din județ fiind înregistrate drumuri, gospodării și terenuri agricole inundate.

Zeci de curți și beciuri au fost înghițite de apă în Smeeni, Gherăseni, Cislău și Nehoiu. În toată zona de munte toarnă cu găleata de multe ore iar pe versanți s-au format mici torenți care alimentează pâraiele și râurile și-așa umflate după ploile interminabile.

La Cislău, vineri dimineața, apa strânsă de pe versanți s-a revărsat în zonele locuite, a inundat o casă, un beci și șase curți. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență i-a ajutat pe pompieri să scoată apa mai repede din case și gospodării.

La Gherăseni, apa a făcut prăpăd ieri. Pompierii au intervenit până la lăsarea întunericului să scoată apa din zece gospodării, revenind în această dimineață pentru a-i ajuta pe oamenii loviți de natură.

Fenomenele meteo sunt în plină desfășurare, ceea ce face ca bilanțul pagubelor să se schimbe de la o oră la alta. Numeroase postări pe Facebook surprind efectele precipitațiilor abundente în diverse zone din județ.

Vom reveni cu amănunte!

Urmărește-ne pe Google News