VIDEO Vești incredibile pentru toți buzoienii! Podul de la Vadu Pașii, finalizat în timp record

În luna ianuarie a anului viitor vom putea circula pe noul pod care va lega municipiul Buzău de comunele Vadu Pașii, Săgeata și Robeasca. Cel puțin așa susține reprezentantul societății care execută lucrările și care dă ca termen de finalizare al pasajului rutier, luna ianuarie 2019.

Lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, mult așteptate de către navetiști, se desfășoară conform graficului asumat de constructor.

Viiturile puternice produse pe râul Buzău în luna martie, au provocat eroziuni la pragul de fund pe care sunt amplasați pilonii noului pod de la Vadu Paşii însă constructorul estimează că în următoarele două săptămâni situația va fi remediată complet.

Executantul lucrării este optimist și mai susține că nu există motive de întârziere deși au existat zvonuri că nu se mai lucrează la pod. Termenul de execuție al construcției nu a fost deloc afectat, ba dimpotrivă ritmul lucrărilor ar fi în prezent susținut și chiar accelerat.

“Grosul muncitorilor lucrează din greu însă în secțiile de montaj ale firmei și nu lângă pod unde în această fază de execuție nu au ce face decât să supravegheze șantierul. În aceest moment în secțiile de montaj se sudează la foc continuu și se asamlează părțile metalice ale podului ce vor fi transportate ulterior pe șantier cu utilaje grele. Estimăm ca în luna ianuarie a anului viitor să turnăm asfaltul și astfel să finalizăm contrucția ”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

Autoritățile locale din Vadu Pașii, care în ultimul an au fâcut presiuni susținute asupra contructorului pentru terminarea lucrărilor în cel mai scurt timp, anunță că data de execuție anunțată este de bun augur pentru toată comunitatea. ” Veștile sunt bune pentru că suntem presați de timp dar și de comunitate în general iar oamenii s-au săturat de promisiuni. Banii există, la fel și executantul, iar noi așteptăm rezultatele așa cum ni s-a promis. De finalizarea acetui pod depinde dezvoltarea întregii localități și din acest motiv acest proiectreprezintă o prioritatea pentru noi  ”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Noul pod este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.