VIDEO Inundații și căderi de bolovani pe mai multe drumuri din Buzău. DN 10 este închis la Siriu

Precipitațiile din ultimele ore au dus la acumularea de cantități importante de apă și pe principalele șosele care traversează județul Buzău. Sunt probleme pe DN2 E85, la kilometrul 130, în afara localităţii Zărneşti, judeţul Buzău, unde există revărsare de apă pe carosabil. Circulația autovehiculelor este restricționată complet pe DN 10 Buzău către Brașov, în zona barajului Siriu, din cauza căderilor de pietre de diferite dimensiuni.

UPDATE Începând cu ora 14.00, s-a reluat circulația pe DN10.

Circulaţia autovehiculelor se poate face pe următoarea rută alternativă: DN 10 de la km 78 către Vălenii de Munte, pe DJ 102 B.

De asemenea, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe DN2 la kilometrul 130, în afara localităţii Zărnești, unde există revărsare de apă pe carosabil.

La ieșirea din Râmnicu Sărat, tot DN2 E85, carosabilul a fost acoperit cu aluviuni. Secția Drumuri Naționale a intervenit cu un utilaj pentru a curăța șoseaua.

Și pe DJ 203K se circulă cu dificultate în zona Mărăcineni și Săpoca din cauza apei acumulate pe șosea. La Mătești, pompierii au avut o misiune de evacuare a apei dintr-o gospodărie.

În municipiul Buzău, militarii ISU au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc din cartierul Broșteni.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au aprobat în ședința din această dimineață activarea, la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău, a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, pe durata avertizărilor cod portocaliu de fenomene meteorologice și hidrologice periculoase prognozate pentru mai multe județe ale țării, inclusiv Buzăul.