VIDEO Buzăul, sub cod portocaliu: Pompierii au fost solicitați să evacueze apa din subsolul unei grădinițe

Ploaia abundentă a creat primele probleme în municipiul Buzău. O casă de pe strada Viilor a fost inundată, în timp ce un canal de scurgere de pe Frăsinet a rămas fără capac din cauza apei care a refulat, o mașină rămânând înțepenită în craterul format în carosabil.

Pompierii au fost solicitaţi la Grădiniţa „Boboceii” din cartierul Micro 3, pentru îndepărtarea apei din subsolul clădirii.

Potrivit Biroului de Presă al ISU, pompierii fac faţă situaţiei cu lucrătorii aflaţi în tură de serviciu, ceilalţi colegi fiind în situaţia de aşteptare la nevoie să intervină dacă situaţia o va impune.

Reamintim că ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru 9 judeţe din centrul ţării, valabilă miercuri, de la ora 9.00 la 23.00. De asemenea, meteorologii au emis şi un cod galben de ploi torenţiale, valabil tot miercuri.

Codul portocaliu de furtuni vizează judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi zona de deal şi de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Bacău şi Braşov. Meteorologii avertizează că în aceste judeţe va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi pe arii restrânse 60-70 l/mp. Avertizarea cod portocaliu de furtuni este valabilă miercuri, de la ora 9.00 la ora 23.00.

Urmărește-ne pe Google News