Evaluare Națională 2018 Buzău. Nota 10 la Capacitate a fost obținută numai de fete

La Buzău, au luat zece la Evaluarea Națională opt fete. Notele obţinute nu au fost o întâmplare, dovadă fiind mediile peste 9.97 obținute de cele opt eleve în anii de gimnaziu.

Andreea Carla Sava este una din cele opt absolvente din Buzău care au luat 10 la Evaluarea Naţională. A absolvit Şcoala generală George Emil Palade din Buzău cu media 10 în toţi cei patru ani de gimnaziu.

„La română am avut emoţii la interpretare, dar la matematică mi-a fost uşor. E un vis împlinit”, a declarat adolescenta care vrea să studieze la Colegiul Național B.P. Hasdeu, la matematică-informatică.

Daria Elena Nistoroiu a absolvit Şcoala nr. 1 din Râmnicu Sărat cu media 9.97 în gimnaziu, vrea să învețe la Colegiul Național B.P. Hasdeu, profilul mate-info bilingv, apoi, spune ea, va ținti spre Arhitectură.

„Evaluarea Naţională mi s-a părut un examen uşor, mai ales cel la română. La matematică examenul a fost de nivel mediu. M-am pregătit tot anul pentru acest examen, dar am avut şi timp liber, să ies cu prietenii în week-end”, spune Daria Elena Nistoroiu.

Bianca Andreea Ciobanu locuiește și învață la Pătârlagele, oraș din zona de munte a județului Buzău. Absolventă a Liceului Teoretic „Radu Vlădescu”, Bianca vrea să continue studiile în liceul din orașul său.

”Dacă în timpul claselor de gimnaziu pot spune că m-am obişnuit să îmi împart timpul între cel dedicat învăţatului şi distracţiei, anul acesta, nu prea am avut timp liber. La liceu vreau să merg la profilul mate-info, şi, mai departe, la facultate, aş vrea să merg la Telecomunicaţii”, spune Bianca Andreea Ciobanu.

Două dintre elevele de 10 la Evaluarea Națională sunt de la Şcoala nr. 11 şi câte una de la şcolile nr. 1, 15, 16 şi Hasdeu, plus Şcoala nr. 1 din Râmnicu Sărat şi Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele.

Cele opt adolescente care au obţinut nota maximă la limba şi literatura română şi matematică sunt:

* Bianca Andreea Ciobanu (Liceul Teoretic „Radu Vlădescu”, Pătârlagele)
* Patricia Elena Crăciun (Şcoala nr. 11, Buzău)
* Miriana-Gabriela Dorobanţu (Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu)
* Daria Marina Ganea (Şcoala nr. 11, Buzău)
* Daria Elena Nistoroiu (Şcoala nr. 1, Râmnicu Sărat)
* Carla Elena Sava (Şcoala „George Emil Palade”, Buzău)
* Maria Alexandra Sibiescu (Şcoala „Capitan Aviator Mircea T. Bădulescu,” Buzău)
* Andreea Tănase (Şcoala „Ion Creangă”, Buzău)