Cabinet pentru urgențe stomatologice la Spitalul Județean Buzău

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău intră într-un amplu proces de modernizare şi extindere. Potrivit proiectului, va fi construit un imobil nou cu parter şi subsol, paralel cu corpul al spitalului, în dreptul actualei parcări. Unitatea va avea și un cabinet pentru urgențe stomatologice.

Anunțul a fost făcut de managerul spitalului, Claudiu Damian, la conferința de presă în care a fost prezentată operația efectuată în premieră de o echipă de medici buzoieni unei paciente de 12 ani, cu paralizie.

Luni dimineaţă, echipa de medici formată din Radu Diana – medic stomatolog, Radu Doniţa – medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi Năstase Florin – medic specialist A.T.I. au realizat operaţia acestei tinere în vârstă de 12 ani, încadrată cu handicap grav.

Claudiu Damian a subliniat că intervențiile din cabinetul stomatologic de urgență vor fi diferite de cele din secția de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială.

”După cum bine știți, în curând o să începem amenajarea extinderii UPU unde avem în plan să punem un cabinet stomatologic de urgență dar așa cum a spus și doamna doctor Radu Doina asta nu înseamnă că cazurile respective vor fi tratate în urgență pentru că după cum v-a descris copiiii cu dizabilități care vin să fie tratați vor avea nevoie de medic anestezist, de internare după, și cabinetul stomatologic de urgență va fi doar pentru urgență și, după, tratarea în ambulatoriu. Este foarte bine de reținut de la bun început că sunt două probleme diferite”, a declarat Caudiu Damian, manager SJU Buzău.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău intră într-un amplu proces de modernizare şi extindere. La parter se vor amenaja noi spaţii de primire pentru bolnavi şi aparţinători iar La subsolul noului imobil se vor amenaja o parcare, vestiare şi magazia UPU.

Conform proiectului valoarea modernizărilor este de aproximativ 3 milioane de euro. Acestea includ atât construcţia noii clădiri, cât şi achiziţia de diverse echipamente şi dotări medicale.