Avertizare meteo pentru Buzău: scurgeri importante pe versanți, torenți și viituri rapide

Prefectul Buzăului, Carmen Ichim, a convocat duminică Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru stabilirea măsurilor necesare pe durata avertizării hidrologice cod portocaliu, valabilă până în data de 18 iunie 2018, ora 12.00, pentru bazinul superior al râului Buzău (amonte S.H. Nehoiu).

Potrivit informărilor meteorologice, în zona de munte a judeţului se pot înregistra creșteri de debite și niveluri, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și viituri rapide ce pot genera efecte de inundații locale în perioada mai sus menţionată.

Avertizarea a fost transmisă de către ISU Buzău către comitetele pentru situații de urgență din localitățile situate în nordul județului. Acestea vor monitoriza în permanență evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice și vor raporta eventualele probleme.

La şedinţa Comitetului pentru Situaţii de urgenţă responsabilii de la Electrica, Sucursala de Drumuri Naționale Buzău și cei de la Drumuri Județene au informat CJSU Buzău că sunt pregătiți să intervină cu efective suplimentare în cazul producerii de avarii la rețelele de alimentare cu energie electrică, respectiv pentru înlăturarea problemelor ce pot determina perturbarea traficul rutier.