Sala Sporturilor din Buzău, râvnită de Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal

Mai multe obiective aflate în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi domeniul public al statului pot face obiectul transferului către autorităţile locale. Pe Sala Sporturilor din Buzău au pus ochii administrația județului și cea a orașului. Un proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat deja la județ iar Consiliul Local Municipal va vota proiectul în şedinţa din 18 iunie.

Procesul naţional de descentralizare va avea ca efect şi desfiinţarea direcţiilor judeţene pentru tineret şi sport.

Patrimoniul acestora ar putea trece în proprietatea publică a administraţiilor locale, printr-o hotărâre de guvern, declarându-se din bunuri de interes public, în bunuri de interes local.

La Buzău, atât Consiliul Judeţean, cât şi Primăria Buzău solicită părți din patrimoniul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Cel mai râvnit obiectiv este Sala Sporturilor Romeo Iamandi şi sediului administrativ.

Consilierii judeţeni au aprobat deja proiectul de hotărâre referitor la trecerea din proprietatea publică a statului în proprietatea CJ iar Consiliul Local Municipal va vota proiectul în şedinţa din 18 iunie.

” Sperăm să luăm si Sala Sporturilor chiar dacă Consiliul Județean a aprobat deja într-o ședință de consiliu ca această locație să fie a dumnealor. Avem cel puțin patru echipe care trebuie să âși desfășoare activitatea aici iar una dintre ele, vorbesc de handbal fete, a reușit deja să promoveze în elita handbalului românesc”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Fiecare are planuri mari pentru obiectiv însă altcineva va avea ultimul cuvânt. Odată cu publicarea unei hotărâri de guvern se va afla şi care dintre cele două instituţii va avea câştig de cauză.

Un alt obiectiv olicitat atât de administrația județului cât și cea a municipiului este Complexul Sportiv din Crâng. Acesta are o suprafaţă de 1.863 de metri patraţi şi este alcătuit dintr-o sală de box, una de pregătire lupte, încă una de tenis de masă, un mini-hotel şi anexe.

Consiliul Judeţean a mai solicitat şi preluarea taberelor şcolare de la Arbănaşi şi Fişici, precum şi sediul Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Şcolar Buzău.