De luna viitoare buzoienii pot face investigații RMN la Spitalul Județean

Mai sunt câteva săptămâni până când va deveni funcțional noul RMN al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Unitatea buzoiană a fost dotată un aparat de rezonanţă magnetică nucleară de ultimă generație, cu un sistem informatic de arhivare a imaginilor medicale.

Buzăul a rămas fără aparat RMN din luna aprilie a acestui an. Singurul aparat care putea face investigații de rezonanță magnetică nucelară aparținea unei firme private care își desfășura activitatea în Spitalul Județean Buzau.

Firma și-a mutat activitatea în alt județ. La acest moment, bolnavii sunt trimiși la alte spitale din țară, precum cel din Brăila, Ploiești sau București.

De curând, Spitalul Judeţean Buzău a fost dotat cu RMN-ul primit printr-un program guvernamental.

RMN-ul este o investigație modernă, complexă și cu o foarte mare precizie în diagnosticarea unor boli extrem de grave. De la 1 iulie, noul aparat va deveni funcțional.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care au primit echipamente medicale de ultimă generatie.

Tot de la 1 iulie, odată cu punerea în funcțiune a RMN-ului, la Spitalul Județean Buzău va funcționa și un sistem de arhivare a imaginilor medicale, care vor putea fi transmise inclusiv altor spitale, în vederea unei a doua opinii medicale.

Urmărește-ne pe Google News