Pentru ce au aprobat consilierii locali din Buzău un credit de aproape 62 de milioane de lei. Banii vor intra în modernizarea unor obiective

Discuții aprinse în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal Buzău, pe tema unui împrumut de 61,7 de milioane de lei, solicitat de primarul Constantin Toma prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni.

Miercuri, la trei luni după aprobarea proiectului, șefii Primăriei au convocat o ședință de îndată, la care s-a supus aprobării efectuarea unui împrumut la bănci în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare.

Aleșii Opoziției nu au fost de acord cu această idee, unii consilieri venind cu propunerea ca obiectivele ce urmează a fi reabilitate cu banii obținuti din împrumut să fie realizate prin parteneriate public-private. Supus spre aprobare, proiectul a trecut în forma propusă de edil, cu votul tuturor celor 17 consilieri prezenți la ședință.

În urmă cu trei luni, consilierii locali din Buzău au votat un proiect privind contractarea unui credit de peste 60 de milioane de lei, prin emiterea unei emisiuni de obligațiuni municipale, bani cu ajutorul cărora edilul Buzăului intenționează să moderenizeze câteva obiective din oraș.

Astăzi, în cadrul unei sedinte de îndată, primarul Constantin Toma a venit unele completări la acest proiect, prin care solicită și accesarea unui credit bancar, în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare.

Consilierii Opoziției consideră că aceste investitiții ar trebui realizate fără ca municipalitatea să se împrumute la instituții bancare. Aleșii liberali au adus câteva amendamente la acest proiect, dar care n-au fost luate în seamă de majoritatea PSD-ALDE.

Consilierii PNL consideră că Primăria Buzău n-ar trebui sa să accesese credite bancare pentru modernizarea Bazarului și a Cinematografului Dacia, două dintre obiectivele vizate de reabilitări, ci să apeleze la parteneriate public-private, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate ale țării.

Chiar dacă au fost discuții aprinse pe acest subiect, Proiectul privind efectuarea unui împrumut la bănci în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare printre persoanele fizice și juridice a trecut prin votul tuturor celor 17 consilieri locali prezenti la sedinta de îndată de astăzi.