Demersuri pentru reabilitarea sistemului de irigații din județul Buzău

Filiala de Îmbunătățiri Funciare Buzău a depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigații, până la granița cu județul Prahova. Valoarea proiectului care va fi implementat în următorii doi ani depășeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Național de a Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii.

După ce anii trecuți, au fost concediați in intrega țara peste 1.500 de angajați ai ANIF-ului și întregul sistem de irigare a fost lăsat pe mâna hoților de fier vechi, acum, acest domeniu dă primele semne de revitalizare.

La Buzău, a fost depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigatii, pe o lungime de 34 km, până la granița cu județul Prahova, la Inotești. Valoarea proiectului implementat în următorii doi ani depășeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii .

Pe teritoriul județului Buzău exista o rețea de irigații care se întinde pe o suprafață de 41.000 de hectare. Insă, la acest moment, se lucrează la o hartă a canalelor de irigații precum și a suprafețelor irigate.

Cum se anunță o vara secetoasă, apetitul fermierilor pentru irigarea culturilor ar trebui să fie tot mai mare, având în vedere că apa, ca element agrotehnic, dublează sau chiar triplează producția.