Motivul pentru care directorul adjunct al Colegiului B.P. Hasdeu este criticat dur de foști elevi

O fotografie postată pe Facebook în care apare directorul adjunct al unui important liceu din Buzău a stârnit un val de reacții critice. Foști elevi ai Colegiului Național B.P. Hasdeu își exprimă dezamăgirea față particparea la mitingul PSD a lui Laurențiu Țepeluș, profesor de ştiinţe socio–umaniste, consilier local PSD. Acesta s-a abținut de la comentarii, în apărarea lui sărind cel care a postat fotografia.

Imaginea care i-a revoltat pe foștii elevi din Colegiul Hasdeu îl suprinde pe directorul Țepeluș, în tricou alb, asemenea celor din jurul său, la mitingul de sâmbătă din Piața Victoriei. Este înconjurat de prieteni, membri PSD și ALDE, între care deputatul Sorin Lazăr și viceprimarul Buzăului Andrei Neder.

Postarea fotografiei inclusiv pe pagina de Facebook a profesorului Țepeluș a produs imediat un val de reacții din partea unor foști elevi ai Colegiului B.P. Hasdeu, unul dintre cele mai bune din țară.

”In timp ce elevi ai Hasdeului erau in strada nemulțumiți de corupția care și-a întins tentaculele precum o caracatița peste țara asta a noastră și care încearcă sa ne impună numai pseudoconducatori și reprezentanți, dumneavoastră erați in strada apărându-i. Dacă dumneavoastră, profesorul Hasdeului, sunteți in asentiment cu o grupare, ca nu-l pot numi partid, ai carei membri nu au măcar bunul simt de a vorbi corect gramatical, ne fura și ne vând țara, minimalizează rolul educației și al gândirii , atunci noi, foști și actuali elevi ai Hasdeului, spunem NU.”, a scris AndreEa Corbu-Oprea.

”Aveam asteptari mai mari…dar cu poza aceasta s-a dus orice urma de respect. Sper doar ca elevii Hasdeului vor avea alte modele mai bune de urmat…mai atente la viitorul elevilor si care isi dau seama ce inseamna asocierea cu acest partid distructiv pentru viitorul tarii si al copiilor (…)Noi ne chinuim in privat si cate 10-12 ore pe zi si voi luati prin taxe si impozite banii munciti de noi si va bateti joc de ei. Ar trebui sa va fie rusine dar nu stiu daca se mai simte ceva prin soriciul acela gros.”, a scris Mihai Coleasa.

”Directorul Hasdeului se asociaza deci cu un guvern de analfabeti si cu un penal… Foarte frumos.. elevii ce vor intelege din mesajul asta? Ma asteptam ca totusi sa existe oameni in PSD care nu se simt reprezentati de Dragnea si guvernul actual.. Dar m-am inselat”, a scris Daciana Ispir pe Facebook.

”RUȘINE, Dl Tepelus Laurențiu!!! Ați adus niște oameni amărâți și naivi pentru a încerca să salvați un penal. Nu sunteți cu nimic mai presus de acei oameni. Un director al unui liceu cu istorie se prostituează pentru câțiva gologani! Să vă fie rușine!!!”, a postat Serban Adrian.

”Cred ca toti absolventii de Hasdeu se uita cu dezgust la dumneavoastra. Noi eram la celalalt protest, domn profesor!!! Nu cumva ati educat oamenii din ‘statul paralel’? Dar explicati semenilor In mijlocul carora v-ati simtit reprezentat pentru ce ati protestat, ca lor nu le era clar! Hasdeu e al nostru, nu al unor politicieni corupti!!!”, a scris Simona Gheorghe pe Facebook.

”Nu au trecut cumva 5 luni de când ați reprezentat în sediul președinției și acceptat, in numele colegiului, un premiu acordat de statul paralel? Un premiu, firește, nu pentru rezultatele dumneavoastră obținute cu elevii la olimpiade (ultima mențiune obținută sub coordonarea dumneavoastră a fost acum 10 ani), ci pentru munca altora, cu mult mai abili. Sau poate într-adevăr ați militat împotriva abuzurilor, în speță a celor făcute de profesori, prin comentarii nepotrivite in clasa, menite să jignească, sa intimideze elevul, dar bănuiesc că nu sunteți masochist. Ar fi cazul sa vă dați demisia, a postat Adrian Țînțăreanu.

”Nu-mi vine sa cred, cel mai hazos profesor de logica, unul din putinii profesorii care te făceau sa îți dorești să gândești, te provoca sa gândești a avut ajuns și dumnealui aici! Asta sfidează orice logica! Și sa nu vorbesc despre faptul ca un cadr didactic de liceu ar trebui, în opinia mea, sa fie mai rezervat în exprimarea opțiunilor politice oricare ar fi ele. O cam cere catedra! Nu pot sa înțeleg cum v-ați schimbat asa…”, a scris Claudiu Ionut Rusu.

Profesorul Laurențiu Țepeluș s-a abținut de la comentarii, în apărarea lui sărind însă cel care a postat fotografia. ”Hașdeenii l-au linșat mediatic pe dl. director Țepeluș doar pentru că este membru PSD. Aceștia sunt adevărații hașdeeni… Fără pic de toleranță, respect sau empatie…Legea nu interzice cadrelor didactice să fie membri de partid. Nu este o funcție eminamente politică. Cunosc directori de școli și licee care rezistă din 1990”, a scris Călin Iosif în apărarea directorului.

”Din cauza voastra, a celor rezistenti am fost condusi de securitate de atita amar de ani. Pe Basescu nu l-ati mai pus la zid. (…) Sa se desfiinteze DNA, infractorii si coruptii sa fie judecati si confamnati drept si cinstit. Fiecare sa plateasca pentru ce a gresit.”, a scris Mia Constantin.