VIDEO Mii de turiști, la Buzău Fest 2018. Confruntările dintre daci și romani, principala atracție

Este petrecere mare, în acest weekend, în stațiunea buzoiană Sărata Monteoru. Mii de turiști au luat cu asalt terasele cu mici și bere, standurile cu artizanat și mâncăruri tradiționale. Arena de luptă, unde dacii și romanii își duc bătăliile ca în antichitate, este principala atracție a festivalului buzoian.

Deschiderea Buzău Fest s-a făcut cu o degustare de bunătăți tradiționale și vinuri celebre din podgoriile buzoiene.

Petrecerea a continuat într-o altă parte a stațiunii, cu scene de luptă din antichitate. Grupuri de reconstituire istorică din România și Bulgaria au reprodus confruntări între gladiatori, dansuri antice, bătălii între trupele romane şi războinicii daci și un târg de sclavi. Zgomotul armelor a atras în jurul arenei mii de turiști.

Bătăliile reproduse în fața turiștilor au fost atât de dure, încât actorii s-au ales cu răni adevărate. A fost nevoie de intervenția ambulanței, după ce unul dintre luptători s-a ales cu o contuzie la picior.

Pe toată durata festivalului, turiștii au ocazia să cumpere produse tradiționale din zona Buzăului, de la mezeluri și brânzeturi, la produse cosmetice și costume populare.

Prima seară a festivalului s-a încheiat cu un concert de muzică populară la care au asistat peste 4.000 de spectatori. Buzău Fest continuă sâmbătă cu recitalul Loredanei Groza.

Urmărește-ne pe Google News