Operație în premieră la Spitalul Județean Buzău. Trei medici tineri au reconstruit fața unei adolescente

Trei medici buzoieni au realizat cu succes o intervenție chirurgicală extrem de dificilă, corectând o malformație congenitală la nivelul feței. Au făcut posibil ca o tânără de aproape 17 ani să capete o nouă înfățișare și o nouă viață, la care nu mai spera după refuzurile repetate pe care le-a întâmpinat atunci când familia ei a apelat la mari profesori universitari.

Cei trei tineri medici care au îndrăznit să-și asume o intervenție chirurgicală complicată sunt chirurgul ORL Cosmin Ursăchescu, chirurgul plastician Alexandru Varga și medicul ATI Florin Năstase.

Pentru că intervenția era una riscantă, a fost și pentru medici o perioadă intensă de analiză, de evaluare a tuturor aspectelor pe care era necesar să le ia în calcul. Potrivit sanatateabuzoiana.ro, intervenția a durat cinci ore, a început la 9.00 și s-a încheiat la 14.00 cu succes.

Intervenția a constat într-o reconstrucție piramidală nazală cu grefon cartilaginos de la distanță. Vârsta pacientei a fost una foarte potrivită, o astfel de grefă integrându-se foarte bine după 16 ani la fete și după 18 ani la băieți. Operația a decurs foarte bine, iar pacienta s-a recuperat destul de repede, fără niciun risc, astfel că după o săptămână a putut fi externată, la cerere.

Intervenția care se face rar și în clinicile universitare a fost o premieră medicală pentru Spitalul Județean de Urgență,. Click AICI pentru continuarea reportajului.

Urmărește-ne pe Google News