VIDEO Echipajele ISU Buzău vor interveni mai rapid în sud-estul județului. Au deschis punct de lucru în zonă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a inaugurat un nou punct de lucru în județ. Se află în comuna Padina și va deservi zona de sud-est a judeţului, care cuprinde comunele Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu, cu cele 16 sate aparţinătoare.

Deschideea punctului de lucru a debutat cu un ceremonial ceremonial militar şi religios. Prezent la eveniment, secretarul de Stat în MAI Raed Arafat a felicitat autoritățile locale precum și pe cei doi parteneri privați, Hunt Oil Company of România și OMV Petrom, pentru realizarea unei astfel de investiții.

”Transmit felicitări autorității locale și mulțumiri partenerilor care au sprijinit acest proiect și vă asigur că veți avea tot sprijinul în continuare din partea Ministerului Afacerilor Interne. Este un lucru extraordinar ceea ce s-a realizat aici, prin achiziționarea acestor noi echipamente timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă va fi redus considerabil”, a spus Raed Arafat.

DSC_3377

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, i-a felicitat pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău şi ai autorităţilor locale din Padina pentru iniţiativă şi a mulţumit companiilor private pentru implicare.

”În baza acestui parteneriat public-privat cele două companii au donat două autospeciale de ultimă generaţie care au intrat în dotarea acestui punct de lucru – una de stingere cu apă şi spumă de mare capacitate, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă SMURD”, a declarat prefectul Carmen Ichim.
De această investiție vor beneficia atât cetățenii din zona de sud-est a județului, cât și din alte localități din afara Buzăului.

”Această investiție este un exemplu de bună colaborare a autorităților locale, centrale și a partenerilor privați, care și-au dat mâna pentru a oferi pompierilor, adevarații eroi, infrastructura necesară să-și poată exercita meseria cu profesionalism și responsabilitate. Valoarea investiției este de aproximativ 500.000 euro și va deservi zona de sud-est a județului Buzău, dar și localități din județele Brăila și Ialomița”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Structura de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va deservi zona de sud-est a judeţului, care circumscrie comunelor Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 kmp, cu o populaţie de 25.950 de locuitori.

Punctul de lucru va fi deservit de 24 de pompieri şi paramedici şi va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă SMURD.

Tehnica de intervenţie a fost donată, potrivit parteneriatului public privat dintre SC Hunt Oil Company of România SA, OMV Petrom, Primăria Padina şi ISU Buzău, de către societăţile comerciale, spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice fiind puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către Consiliul Local al comunei Padina.

Prin deschiderea acestui punct se vor reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie de la 41 km la 23 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

Urmărește-ne pe Google News