Final de misiune pentru militarul care și-a mobilizat prietenii să construiască o casă pentru o familie năpăstuită

Pentru o familie lovită crunt de soartă, erou este cel care le-a oferit șansa de a-și reveni pe cursul firesc al vieții. Eroul lor poartă uniforma Armatei Române însă nu cu arma și-a câștigat acest măreț statut, ci prin generozitate. Dan Nadoleanu a inițiat o campanie umanitară, finalizată chiar de Ziua Eroilor, în urma căreia o familie are din nou casă, la opt luni după ce vechea locuință a fost distrusă de un incendiu.

Pe 29 septembrie 2017, un incendiu devastator a distrus două locuințe în satul Fântânele, din comuna buzoiană Mărgăritești. Una dintre case, cea a localnicului Fănel Alexe, s-a făcut scrum sub privirile neputincioase ale celor patru micuți care și-au văzut adăpostul, și așa sărăcăcios, distrus de flăcări. Incendiul a plecat de la un vecin neglijent.

Părinţii şi cei patru copii, cu vârste între 1 şi 7 ani, care trăiesc doar din venitul modest al tatălui, s-au refugiat atunci la o mătuşă. Ulterior, familia a fost găzduită de preotul satului în casa parohială.

Senzibilizat de drama celor șase suflete, maistrul militar Dan Nadoleanu, angajat la o unitate militară din Buzău, a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri și materiale de construcție pentru a reface adăpostul.

”Multi dintre noi asteptam cu drag sa ne intoarcem acasa. Numai ca pentru familia Alexe Fanel din localitatea Fantanele, comuna Margaritesti, jud. Buzau nu mai exista acasa. Ce e mai dureros sa vezi in ochii celor 4 copii deznadejde si suferinta atunci cand casa lor a ajuns un morman de moloz in urma neglijentei ALTORA! Haideti impreuna sa redam bucuria celor sase suflete care acum se afla impas! Fac apel la toti cei carora le pasa de suferinta lor sa contribuie pentru a le construi o casa acum cand vremea nefavorabila se apropie. Iata ce a mai ramas din munca lor de o viata! Infiorator,nu? Copii au intre 1si 7 ani”, a scris Dan Nadoleanu, anul trecut, pe Facebook.

La început, nimeni nu îi dădea prea multe șanse, având în vedere că refacerea casei presupunea costuri foarte mari. La scurt timp, de la colegi și de la prieteni a strâns aproximativ 17.000 de lei, suficient cât să prindă încredere pentru a continua.

I s-au alăturat apoi o armată de oameni de bine care au ajutat cu sume de bani și materiale de construcții. Consiliul Județean a alocat 10.000 de lei, fostul prefect George Sava a oferit și el 5.000 de lei, iar vecinii din sat au strâns 3.000 de lei.

Nesperat de mulți oameni au ajutat familia nevoiașă cu materiale de construcții, mașini de balast, piese de mobilier, tâmplărie de termopan și electronice. ” Am avut cont de la unitate în care s-au strâns 17.000 de lei din care am cumpărat materiale, am plătit meseriașul, dar cele mai multe donații au fost în materiale de construcții”, ne-a declarat Dan Nadoleanu.

casa noua

Opt luni a durat construcția casei și utilarea ei. Astăzi, a fost mobilată și bucătăria, prilej cu care militarul cu suflet mare a vizitat din nou familia pe care a ajutat-o la necaz. Dan Nadoleanu a putut spune, în sfârșit, ”Misiune îndeplinită!”.

”Aici sunt condiții extraordinare. Avem trei dormitoare, o bucătărie, un hol și o sufragerie și baie. Este mult mai bine decât am avut înainte. Copilașii stau câte doi în dormitor pentru că înainte doar două dormitoare aveam. Dacă nu era acest băiat cu suflet mare care s-a aflat întâmplător în sat, la bunici, când ne-a ars casa, nu știu dacă aveam unde sta acum. Toată viața o să ne rugăm pentru sănătatea lui și a celor care ne-au ajutat. Nici nu îl știam, acum l-am cunoscut”, ne-a declarat Mădălina Alexe, beneficiara campaniei inițiate de Dan Nadoleanu.

Urmărește-ne pe Google News