Pompierii buzoieni înființează puncte de intervenție pe durata minivacanței de 1 Mai

Ca în fiecare an, 1 Mai va scoate foarte oameni în aer liber, la grătare. Pompierii le recomadă cetățenilor care profită de minivacanță să fie precauți, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite. ISU Buzău va lua măsuri pentru a reduce timpul de răspuns la intervenții.

Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă în perioada minivacanței de 1 Mai, cu temperaturi în jurul valorii de 26 de grade Celsius si este de așteptat ca românii să meargă în număr mare la picnic.

În acest context, pompierii le recomandă petrecăreților să fie atenți atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii.

În perioada minivacanței de 1 Mai, aproximativ 200 de pompieri vor fi pregătiți să intervină în situații de urgență, în zonele din judet în care vor fi organizate evenimente publice de amploare, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.

În premieră, la Buzău, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a decis înființarea a două puncte de intervenție, la Mărăcineni și Tisău, în vederea reducerii timpului de răspuns la intervenții. Acestea vor fi active de sâmbătă până miercuri.

Urmărește-ne pe Google News